Admin
TUR REFERAT
Molde/Sekken Lørdag 2. August 08
Fin og avslappende tur til Sekken - inkludert et lite lørdagsopphold på Molde. 5 deltakere. Været skiftet fra ganske bra til en halvtime med åpne sluser mot slutten av turen!
 
5 deltakere fikk oppleve en heldagstur til Sekken – inkludert en times besøk på Molde. Første ferge til Sekken på helgedager er veldig tidlig. Derfor valgte vi den neste avgangen som gjorde at vi kunne ta en litt sen start på turen med fremmøte kl 10. Vi fikk en times bytur på Molde før Sekken-ferga kl 12:50 og hadde en fin båttur med bra vær ute på dekk.

Fremme på Sekken kjørte vi rett til Sekken kirke på Sekkeneset der Just Ove Westad ventet på oss. Han åpnet kirka og ga oss en spennende halvtime med mye interessant historie om Sekken og kirka. I tillegg ga han oss en liten orgelkonsert! Besøket ble avsluttet med omvisning høyt oppe i tårnet der vi fikk eksempel på den spesielt flotte ringelyden fra kirkeklokka. Vi fikk også tid til å se på ’Karistaua’, et hus som ble gitt som medgift da en kvinne fra Sauset giftet seg på Sekken for et par hundreår siden.

Sammen med Just og hans kone kjørte vi tilbake og opp mot Sollibøen. Der ventet Knut Sekkeseter med familie og hund. Knut var til stor hjelp da Turlaget for en uke siden var på rekognoseringstur på Sekken. Alle sammen ble nå med på den lille rundturen på Sekken vest. Vi fulgte blåmerket løype mot klokken og passerte Sekkens nest høyeste punkt ved Vassura, på 298 moh. (Det høyeste er Tranhaugen, på 304 moh). Turen to halvannen time, men vi hadde en lang god rast ved det idylliske Sollibøvatnet og Knuts hytte. Til da hadde været oppført seg bra, men resten av rundturen ble ganske våt. Alle sluser var åpne og ikke alle hadde regntøy..! Men været var varmt, så ingen led nød. Vi fikk skifte i Knuts låve og forsamlingshus.

Etter dette rakk vi en kjøretur rundt hele Sekken. Veldig interessant og vakkert! Vi så villgjess og hjort som gresset og hadde en avslappende ettermiddag som ble avsluttet med Sekken-fergas deilige vafler. Flaks gjorde at vi akkurat så vidt rakk ferga fra Sølsneset og var tilbake på Åndalsnes ca 20:45.

En stor takk til Knut Sekkeseter og Just Ove Westad som begge stilte opp med historier, informasjon og hjelp både på forhånd og underveis!
Tusen takk også til Inger Ellingsberg og Randi Roald som uka før ble med på en egen rekognoseringstur til Sekken..

Disse 5 var med:
Kåre Vold
Edvard Søvik
Randi Valde
Bjørg Brevik, turleder
Marit Søholt Stokes, turleder

På rundturen Sekken vest, var også disse med:
Just Ove Westad og kone
Knut Sekkeseter og kone, samt to barnebarn og hunden ’Spike’
 
 
Ved fergeleiet. Matpause på Molde. I Sekken kirke. Sekken kirke. Håkon Herdebreis minnestein, turdeltakere og omviser Just Ove Westad.
Utsikt mot (Lille-)Oksen/Skåla og Sauset. Første del av rundturen. Et av de høyeste stedene på Sekken. Utsikt vestover mot Julsundet. Utsikt vestover. Til venstre mot Sollibøvatnet. 'Spike' raster med utsikt mot Sollibøvatnet.
Lokale turguider. Fra venstre: Knut Sekkeseter fra Sekken, Kåre Vold fra Sauset (og Turlaget), Just Ove Westad og hans kone, begge fra Sekken. Retur med siste Sekken-ferga kl 18:45!