Admin
TUR REFERAT
Prosten-Grøntind-Kaldtind (Måndalen) Søndag 10. August 08
I flott turvær møtte 12 turdeltakere opp på Moen, i tillegg hadde 4 startet tidligere, så vi ble 16 som deltok på turen.
 
Frå Moen fulgte vi traktorveien inn til Mosetra. Etter en kort pause gikk turen videre langs stien til Svartevatnet.Vi kunne se de som starta tidligere,lenger inne i dalen. Da vi var kommet så langt innover i dalen at det blir slutt på skogen,tok vi av til venstre og kom etter hvert inn på en ny sti.
Denne fulgte vi til vi kom inn i botn under Prosten.
Etter en god matpause, fortsatte vi på skrå oppover og passerte noen bekker der vi etterfylte med vann. Dette var den siste vannstasjon før vi kom ned igjen fra Kaltinden. Så krysset vi en snøbre før vi kom til en renne som førte oss opp på bandet mellom Grøntinden og Prosten.
På toppen av Prosten var de en flott utsikt i alle retninger.
Etter at vi har tatt noen fine bilder fra Prosten, gikk vi over til Grøntind hvor vi tok en lengre matpause.Det var litt luftig enkelte steder langs ryggen over til denne tinden. På toppen av Grøntind var det både bord og benker med fint grønt underlag. Det var heller ikke så kaldt her sompå Prosten.
Fra Grøntinden fulgte vi ryggen nedover,og opp Kaltindbrauta,før vi kom bort på selve Kaltinden.Det så truende ut med regn en stund ,men heldigvis gikk det forbi.

Etter en kort rast,fulgte vi stien langs ryggen ned til hyttene på Børøra,hvor vi tok vår siste stopp før vi gikk ned til bilene.
De ble en flott tur,bl.a. på grunn av det fine været.

Deltakere: Randi Hjelvik,Torill Prestegård, Astrid Frilund,Jan Frilund,Anita Johansen,Randi Hole,Nils Hole
Marit Søholt Stokes,Edvart Søvik,Inger Ellingsberg,
Bjørg Brevik,Linda Rydjord,Kristin Remmem,Jostein Reiten,
Kåre Vold,Terje Vold.
 
 
3 av 4 i 'tjuvstartgjengen'! På vei oppover mot skaret mellom Grønntind og Prosten. Mosetra Her tar vi av fra stien
det er godt med mat no Her er det bratt Prosten
Her er det litt luftigt Fra Grøntinden En som vil høger opp På veg over til Kaltinden Frå Kaltinden
Utsikt over Voll En siste rast ved Børøra