Admin
TUR REFERAT
Olaskardstind-Hornaksla (Venjesdalen) Søndag 17. August 08
"Alle gode ting er tre" - etter to avlyste turer til Olaskarstinden i 2006 og 2007 p.g.a dårlig vær, ble det endelig skikkelig toppturvær, sol og stille dagen til endes. 31 fornøyde deltakere var med på turen.
 
Mange var møtt opp på Kavlihjørne denne dagen. Flere kom til underveis, så da vi startet fra parkeringsplassen øverst i Vengedalen var vi over 30 deltakere. Tre ungdommer var også med. Disse hadde større planer og ville opp på Kalskråtind.
I rolig tempo gikk vi oppover ura mot Hornet, krysset over mot Olaskarsvatnet, gikk langs vatnet før vi tok vår første rast ved enden av vatnet. Det var ideell forhold, klarvær og stille.
Videre gikk turen halveis opp langs ryggen mot tinden, der la vi kursen mot venstre oppover ura. Etter litt småkliving nådde vi toppryggen. Deretter var det lett gange til topps.
Her kunne vi virkelig slappe av med mat og prat og flott utsikt. Ikke et vindpust gjorde at vi kunne sitte på selve toppen.
For de som ønsket det arrangerte vi en avstikker til Hornaksla. Mange ble med, ned i skardet og videre over til varden på aksla. Her hadde vi flott utsikt spesielt mot Trolltindene og mot nedre delen av Romsdalen.
Etter avstikkeren ble det ny samling på Olaskarstind. Her fant vi ut at det var spesielt mange fornavnet Randi, Mona og Odd og disse ble foreviget digitalt.
Nedturen gikk ned langs ryggen av tinden. I rolig tempo snirklet vi oss nedover og kunne så ved foten av ryggen ta en lengere pause.
Ungdommene som hadde dratt til Kalskråtind kunne vi hele tiden følge i kikkert. Da vi nådde kanten Olaskaret, nådde de oss igjen. Det ble et kort hei, og deretter forsvant de nedover fjellsida, og kom lenge før oss til bilene.
I halv-seks tida var vi alle samlet på parkeringsplassen. Det ble en flott tur i rolig tempo som sikkert ga lyst for flere til å delta nye turer i samme kategorien.
Disse var med: 4 Randier: Randi Uri, Randi Hjelvik, Randi Kirkeide, Randi K. Hole, 3 Monaer: Mona Horvli, Mona Wærås, Mona Vold, 4 Odder: Odd Steinar Vangen, Odd Ivar Røhmesmo, Odd-var Brevik, Odd-leif Morstøl, Ellers: Jan Frilund, Astrid Frilund, Terje Vold, Helge Kristiseter, Bea Vangen, Bjørg Brevik, Torill Prestegård, Anita Johansen, Perry Kavli, Hallgeir Gjerdset, Nils Harald Nikolaisen, Bjørn Rydjord, Linda Rydjord, Liv Jorunn Rydjord, Kari Hjelme, Audrid Grødal, Edvard Søvik, Kåre Vold, Marianne Brevik, Nils Hole (turleder), Gutta som gikk til Kalskråtind: Tore Hustad, Ivar Hole, Martin Flåten.
 
 
I rolig tempo gikk vi oppover ura Første rast Det er godt med mat De fleste av deltakerne på vei oppover Litt kliving opp mot toppryggen
Gutta som gikk til Kalskråtind kunne vi følge i kikkert. Mamma Randi i forgrunnen. Gruppebilde fra Hornaksla Kari med Åndalsnes i bakgrunnen Kåre studerer fin øyegneis som det var mye av på Hornaksla Alle Randier (bak) og Monaer (foran) som var med på turen.
De fleste Odder (minus Oddleif Morstøl) som var med på turen. I rolig tempo snirkler vi oss nedover ryggen Siste pause og speiding etter de som gikk til Kalskråtind