Admin
TUR REFERAT
Måsvasstinden Måndalen Søndag 31. August 08
I fint vær var vi tolv stykker som møtte opp på Skarsetra. I tillegg kom det til tre stykker ved Måsvatnet.
 
Fra Skare kjørte vi bomvegen opp til Skarsetra.

Her fra følger vi stien, på venstre side av elven, som fører til Måsvatnet. Videre innover i Skarbotten er det myrlendt den første delen. Her held vi samme høyde som vi er på, innover til enden av det første vatnet. Der kommer vi inn på stien som går inn til Skarbotten. Etter en pause, er det et bratt parti oppover til vi møter fjellveggen. Her fra går det sti langs fjellet opp til skaret mellom Nonstinden og Måsvasstinden. På grunn av mye regn er det sleip å gå innover den bratte skråningen, så det blir til at to stykker snur. Vi må ta det med ro, og se hvor vi trør, for å komme oss over det vanskelige partiet. Da ser ned på inste Brynbottenvatnet, her tar vi oss matpause og nyter det fine været. Det er nå ca at 250 høyde meter igjen til toppen. Men det er bratt å gå oppover. Er ikke mange som har skrevet navnet sitt i boken, som er ved varden, siden vi var her i år 2000.

Etter en lang og avslappende pause er det tid for tilbake turen, samme veg som vi kom. Vel nede fra toppen er det en person, fra Innfjorden, som vil gå om Brynbotten og ned til Bøstølen. Det er også noen andre som er i tvil om dem skal være med til Bøstølen og bli hentet der, for dem synes stien langs fjellet var ekkel å gå. Men det vil bli minst en time lenger å gå, så det vart til at dem ble med oss samme vegen som vi kom.

Vi kommer oss trygt ned igjen. Ved Måsvatnet tar vi farvel med to som har hytte ved vatnet. Vi andre følger stien ned til Skarsetra, og kan sjå tilbake på nok en tur med fint vær.

Dei som var med Bjørg Brevik, Vigdis Brevik, Åge Endrerud, Frank Dale, Kristin Aklestad, Oddvar Brevik, Marianne Brevik, Perry Kavli, Jostein Reiten, Unni Rønning,
Grete Rypdal, Kjell Arne Bø, Ragnhild Bø, Marita Vold, Terje Vold.
 
 
Nonstinden til høgre Måsvastinden til venstre Måsvastinden- Trollvastinden- Månvastinden i bakgrunnen. Utsikyt over Måsvatna Diskuston mo stien videre synest de ser vanskelig ut Her må en sjå vor kvar en går
Vår første matpause Toppen 1253 m De re en bratt li og gå ned Så er vi nede ved Måsvatne att.