:: Styret
:: Møtereferater
:: Turarkiv
:: Annen info.
:: Forslag
:: Gammel heimeside
:: Lover
:: Tur-informasjon
:: Utkast samarbeidsavtale MRT-ÅOT
 
 
Admin
TUR REFERAT
Raudmyrhø Søndag 25. Mars 07
Fem deltakere. Tur i flott vintervær. Selve skituren startet på toppen av skitrekket på Bjorli. Behaglig skitur til Bjarnebu, rast. Videre kryssing mot toppen. Flott utsikt. Lang unnakjøring til Bøvervatnet. Ny rast. Turen avsluttet i tre-tida.
 
Været var det beste, sol fra nesten skyfri himmel og en svak bris fra nord. Dessverre møtte det ikke flere opp av den grunn, kun 5 deltakere reiste i en bil opp til skitrekket på Bjorli.

På Bjorli var det full fart med NM i alpint. Akkurat i det vi satt i skiheisen, startet de første deltakerne i storslalåm for herrer. Det var knallhardt i bakken etter ei frostnatt. Farta til deltakerne var mer imponerende å se fra skiheisa. Det virket mye raskere enn å se det på TV.

Vi derimot tok det med ro. På toppen av skitrekket var mye av stigningen unnagjort, så vi hadde en behaglig skitur over Bøvra og opp til Bjarnebu. Vi var de eneste i fjellet så tidlig om morgenen. I enkelte år med mye snø kan Bjarnebu være helt nedsnødd, men i år med middels snømengde, var buveggen godt synlig og egnet som ryggstøtte. Vi tok derfor den første matpausen her.
Vi satt lenge i solveggen før vi brøt opp for å ta den siste etappen. Sola begynte å ta litt i solhellinga så skifellene var gode å ha på et vekslende føre. Vi krysset oss oppover mot toppen, og da vi endelig var oppe, kunne vi nyte en flott utsikt mot Romsdalen, Vermedalen, Brøstdalen og fjella bakenfor. I retninga mot Svarthø og fjelløypa begynte nå de første fjellskiløperne å vise seg, og nede på Bøvervatnet så vi en liten prikk som vi antok var Bjørg.
Bjørg liker ikke å ta skiheiser, så hun hadde lyst å gå opp fjelløypa og møte oss på vei nedover.
Dette gikk som avtalt. Etter en lang og god unnakjøring møtte vi Bjørg ved ei av hyttene ved Bøvervatnet. Her passet det å ta dagens andre rast.
Siste delen av turen fulgte fjelløypa ned til starten på skiheisa. Da var klokka ikke mer enn ca. 1500.
De som var med på turen: Bjørg Brevik, Eivind Raanaa, Terje Vold, Randi Korssjøen Hole og Nils Hole. Det bør nevnes av Eivind tok sjansen å delta på turen bare tre mnd. etter at han sist brakk foten. En sjanse å ta iflg. medisinsk sakkyndige som vi traff på turen. Eivind er forsiktig og stø på foten så det gikk bra, og selvsagt en seier for energiske Eivind!
 
 
1.	Lettvindt start fra toppen av Bjorlihø. Raudmyrhø og Kalbottind i det fjerne. 2.	God ryggstø ved Bjarnebu. F.v. Eivind, Terje, Nils 3.	Randi på felleføre mot toppen. 4.	På toppen. Fungerer selvutløseren mon tro? 5.	Eivind på toppen tre mnd. etter siste beinbruddet! Gratulerer!
6.	Ved Bøvervatnet møtte vi Bjørg som hadde gått opp lia i stedet for å ta heis