Admin
TUR REFERAT
Trolltind Søndag 15. Mars 09
Denne gangen gikk turen til to turmål på Ørskogfjellet, Trolltind og Middagstind.
 
9 deltakere møtte opp i Skorgedalen. Denne gangen gikk turen til to ulike turmål. De som ville gå lengst gikk i retning Trolltinden, mens den kortere turen gikk til Middagsfjellet.

4 deltakere parkeret ved Bakkesetra og gikk forbi setra og et stykke inn i dalen før de dro opp til høgre mot Trolltinden. Føret var bra til å begynne med, men lyset var litt vanskelig, typisk blindføre. Turen gikk opp mot det laveste skaret. Etterhvert ble føret vanskeligere. Hard skare og mye vind gjorde at en fant ut at dette ikke var dagen for topptur. Det ble rastet i skaret med god utsikt mot Tomrefjorden. Deretter gikk turen tilbake samme veien som en kom. Ca. kl. 3 var en nede ved bilene.

5 deltakere parkerte ved den gamle turisthytta på Ørskogfjellet. Første delen av turen gikk på seterveien inn til Skitnesetra. Derfra gikk turen oppover i retning Eggen. Halveis opp mot Eggen fant en en lun rasteplass. Nå begynte vinden å ta godt tak i deltakerne, noen valgte å gå på beina, andre fortsatte på ski. Oppe på Middagstinden ble det kun et kort opphold med fotografering. Returen gikk på samme vei som en kom opp. Da følget kom ned til riksveien møtte de resten av deltakerne fra den andre turen.

Dette ble en ny og fin turopplevelse for de fleste deltakerne. Det er sjelden at turlaget har arrangert skiturer så langt ut mot kysten.

Disse var med: Mot Trolltinden: Terje Vold, Frank Dahle, Kristin Aklestad, Nils Hole. Mot Middagsfjellet: Bjørg Brevik, Eivind Raanaa, Kåre Vold, Randi K. Hole, Edvard Søvik (turleder)
 
 
Rast på halvveien mot Eggen. Vinden øker på. På Middagstinden med utsikt mot Julsundet. Utsikt fra Middagstinden mot riksveien over Ørskogfjellet. Rast i ly for vinden. Flott utsikt fra rasteplassen mot Tomrefjorden.
Fornøyde deltakere etter retur til utgangspunktet.