Admin
TUR REFERAT
Ølmannstind – Svartebottstind (Innfjorden) Søndag 19. April 09
I fjor ble denne turen flyttet til Måsvatnet i Måndalen p.g.a sterk vind. I år var det vindstille - men dessverre skodde på toppen.
 
Turen startet i solskinn fra Gridset, men med truende skodde fra nordvest. Det første stykket opp til Førnakken gikk gikk på barmark. Oppe på nakken var vi samlet alle 8 som deltok på turen. Etter en liten rast, var vi klare til å spenne på oss skia. Det var overraskende godt hold i snøen. Vi tråklet oss opp gjennom småbjørke-skogen, krysset Tverråa, og fortsatte i retning Ølmannstinden. Etterhvert kom skodda sigende. Turleder tok fram GPSen, markerte veipunkter mot toppen, og med hjelp av GPS-kompasset tok vi oss trygt opp på toppen. Her så vi ingenting, men det var iallefall stille i forhold til forrige gang vi skulle arrangere skitur hit opp.
Etter en lengere matpause på toppen, tok vi oss greit ned igjen lang det skisporet vi gikk opp. Kun helt nederst i småbjørkeskogen var det blitt gjennomslagsføre, men alle kom velberget ned på Førnakken.
Nede på nakken skein på nytt sola. Vi avsluttet turen i tre-tida.
Disse var med på turen: Terje Vold, Rita Vold, Solveig Brøste Sletta, Odd Andre Morken, Randi Hjelvik, Eyolf Sæbø, Edvard Søvik og Nils Hole (turleder)
 
 
Pust i bakken med skia på nakken På Førnakken møtte vi snøen. Skraping av feller! Vi nådde toppen med hjelp av GPS. Skodda lå tjukk omkring. Spennende å renne nedover langs en fjellrygg i skodde.
Endelig fikk vi sikt igjen. Hvem har sperret meg inne lurer Edvard på.