Admin
TUR REFERAT
Herjevatnet (Åfarnes) og Holmshaugen Søndag 7. Juni 09
10 stk. fra turlaget deltok ved arrangement ifm tildeling av Tilgjengelighetsprisen 2008 til Herjevatnstien. Totalt var det ca. 150 som deltok på arrangementet.
 
10 deltakere tok turen til Nysetra for å delta på arrangement ifm Tilgjengelighetsprisen 2008 skulle tildeles Herjevatnstien. Noe over halv tre ruslet vi rolig fra parkeringsplassen ved Nysetra og frem til krysset mellom bilvei og stien ned til Herjevatnet.

Her ble det avholdt arrangement fra kl 15.15 til ca kl 16.00. Forsinkelsen fra tre til kvart over tre var tøff for enkelte av turlgets medlemmer, ikke minst for tur leder. Arrangementet ble ledet av Bjarne Dahle og inneholdt 4 innslag av Rauma Spellemannslag, en gjennomgang av historien for veien fra "Eropa krysset", nede fra bygda, og frem til dagens vei og sti, og avdukning av plakett for selve prisen. I tillegg ble det satt ut 3 benker på forskjellige steder på stien. Benkene ble sponset av banker med kontorer i kommunen.

Etter arrangementet gikk vi i samlet flokk ned den flotte stien ned til Herjevatnet, hvor en del benyttet annledningen til å klippe på posten som er utsatt. Her tok vi en liten rast før gruppen delte seg i to. Bjørg og Sølvi tok en litt lenger rast før de fortsatte vider øst mot Herjesetrene. Resten fortsatte fra Herjesetrene videre til Holmshaugen. Fra Herjesetrene til Holmshaugen er det ingen sti, ihvertfall ingen tydelig, men siden solen begynte å skinne mer og mer og det var tørt i gress og busker gikk dette greit. Rett før toppen mot sør og sørøst ligger en setersøl som fenget en del interesse. På toppen innvilget vi oss en pause med nydelig utsikt mot Midsund, Molde og Sunnmøre. Vi skrev oss også inn i en bok som er lagt ut av Holmemstranda IL.

Tilbake gikk vi noe ned på vest siden av Holmshaugen før vi gikk mot sør, krysset myrene igjen og tilbake til Herjesetrene. Resten fulgte vi samme rute tilbake. Ved krysset mellom stien og veien tok vi igjen Bjørg og Sølvi og vi gikk i samlet følge tilbake til bilene.

Selve fot turen tok ca 2 timer 15 min og vi var tilbake ved bilene kl 18.15.

Deltakere:
Bjørg Brevik, Sølvi Lie, Inger og Trygve Ellingsberg, Per (som også stakk hodet frem til stadighet ved arrangementet i egenskap av opptak til radio) og Gerd Berg, Edvard Søvik, Kåre Vold, Erling Dahle, Frank Dahle (som fikk 10 poeng for forlengelse av tur fra Herjevatnet til Holmshaugen og stølen. På vegne sv styret i turlaget så kan vi bare si at pluss poeng liker vi veldig godt).

 
 
150 stk. deltok ved tildeling av Tilgjengelighetsprisen. Folksomt ! Vår mann var sentralt plassert ved tildelingen: Per Berg. Gjennomgang av historien for veien og stien. Til venstre Bjarne Dahle og i bakgrunnen Rauma Spellemannslag. Avduking av plakett. Per Berg og Bjarne Dahle er sentrale. På vandring ned til Herjevatnet: Kåre Vold og Erling Dahle i front.
Edvard raster med flotte Herjevatnet i bakgrunnen. Topp bilde fra venstre: Gerd Berg, Edvard Søvik, Per Berg, Kåre Vold og Erling Dahle.