Admin
TUR REFERAT
Kavliheian - Husnebba(bua) Søndag 12. Februar 06
Skitur med fint vær og fine snøforhold. 6 - 7 personer var med på turen.
 
TURLAGSTUR TIL KAVLIHEIAN, SØNDAG 12.02.06


Årets første tur var planlagt til Middagsvatnet i Måndalsfjella. Terje som skulle være turleder, dro opp dagen før for å sjekke snøforholda. Han kunne da konstatere at det var i minste laget med snø til å kunne arrangere tur dit opp. På søndags morgenene ble det derfor bestemt at turen isteden skulle gå til snøsikre Kavliheian.

5 personer møtte opp på Kavlihjørnet, mens to personer kom til etter hvert, slik at vi ble 7 personer som kom opp til målet for turen, bua ved Husnebba.

Været og føret var brukbart. Det var oppkjørte løyper helt fram til Kjøvskardselva, så det gikk raskt å komme seg opp på ”Heian”. På veg til Kjøvskardstind registrerte vi to personer som krysset seg oppover mot toppen. I ettertid viste det seg å være Bodil Tessem med turfølge som hadde lagt i veg på denne spreke toppturen.

Vi andre nøyde oss med å brøyte oss veg i nysnøen det siste stykket opp til Husnebbua. Her fyrte vi i ovnen slik at de som ville raste inne kunne gjøre det. De fleste foretrakk å sitte ute å nyte mat, utsikt og den litt svake vintersola som av og til stakk fram. Mot Kirketaket kunne vi registrere at mange tråklet seg oppover denne dagen.

Etter en lang og god matpause sto bare det artigste igjen, nedturen til Øvre Kavli. Med gode løyper og godt skiføre kunne vi nesten renne sammenhengende ned til bilene.
Turen ble avsluttet i tre-tida, og det var en grei oppstart på årets tursesong.

Disee var med på turen: Bjørg Brevik, Eivind Raanaa, Inger Ellingsberg, Randi Korssjøen Hole, Trygve Ellingsberg, Reidar Steene, Nils Hole (turleder/referent)

 
 
Rast foran bua ved Husnebba. F.v. Reidar Stene, Nils Hole, Randi K.Hole, Bjørg Brevik Sol og lett skiføre. F.v. Bjørg, Inger, Nils og Randi