Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
Alnesdalen - Børa Søndag 24. Mai 09
Alnesdalen - Trollstigen, søndag den 24. mai 2009
 
Vi parkerte litt innafor Strupen og starta turen her. Gikk litt på skrå og bar skiene på snøfrie berg nedover til enden av Alnesvatnet. Tok her på oss skiene i det fine vårværet. Fin temperatur og delvis sol. Skiføret var og riktig bra! Snøen hadde bréa seg slik at vi satte akkurat ”spor” etter oss!

Tok en liten pause på en bar flekk på første høgda innafor Alnesvatnet. Vi venta her på Terje og Randi, da de ble med Nils bort til Alnessteinen hvor han skulle plassere ut en ”post”. Fortsatte videre innover dalen på det lette og fine terrenget. Først forbi indre Alnestjønna og deretter Børtjørna!

Vi begynte snart å gå oppover mot Mannen. Noe bratt her, men fint og mykt føre. De fleste satte fra seg skiene og gikk siste biten til fots. Vi var snart framme ved målet, Mannen!

En stor steinblokk helt framme på kanten med utrolig fin utsikt oppover dalen og likeens nedover til Trolltindene og Åndalsnes.

Nå smakte det riktig godt med mat og drikke. Fotoapparatene ble flittig brukt og praten gikk som vanlig livlig! Været var fortsatt fint, men skyene i vest var blitt litt mørkere. De meldte litt regn fra sørvest på ettermiddagen.

Vi begynte snart å tenke på nedturen. Fin og lett tur nedover dalen med fin unnarenning ned mot Alnesvatnet! Vi ”kjente” turen da vi bar skiene opp til bilene igjen!

Vi var 9 deltakere på turen:
Inger Ellingsberg
Terje Vold
Edvard Søvik
Kåre Vold
Nils Hole
Randi Uri
Torhild Mjelva
Knut Mjelva
Eivind Raanaa, turleder