Admin
TUR REFERAT
Sukkertoppen og 'Borgernes vei' (Ålesund) Lørdag 1. August 09
Ålesund, Sukkertoppen og ’Borgernes vei’ - i sol det meste av dagen!
 
Avreise fra Åndalsnes kl 0900, til Ålesund via Nørvøya, Aspøya og Hessa – øyer som alle tilhører Ålesund ’sentrum’. Start på turen var fra P-plassen ved Hessa skole, kl 1130. Vi fulgte en bratt sti opp til Sukkertoppen (314 moh). Her var det 360 graders utsikt og vi så ’hele’ Sunnmøre og litt av Romsdalen. Turen opp tok ca 45 minutter. Med fint vær kunne vi ha lang pause med mat og utsikt mot havet. Turleder orienterte om hvilke øyer vi kunne se. Vel nede igjen kjørte vi til Ålesund sentrum og parkerte bilene. Fra 1430 til 1755 kunne alle utforske byen på egen hånd. Møtestedet vårt var Brosundet/Hellebroa der flere fulgte anbefalingen om å smake ’Fish&chips’.

Ved 18-tiden tok vi bussen innover til ’Hauaplassen’ og fulgte ’Borgernes vei’ på nordsiden (bak byfjellet) til parken i sentrum av Ålesund. Deretter rett opp 418 trappetrinn til Fjellstua (130 moh) på Ålesunds Aksla. Denne turen tok ca 1,5 time og vi var alle oppe før kl 2000. Noen kjørte biler opp og noen hadde andre aktiviteter i Ålesund. Men 14 stykker ble samlet her før hjemturen.

Etter en halvtime på Fjellstua – og tilløp til kveldssol – bar det nedover trappene igjen. Alle kom tilbake til Åndalsnes innen kl 2230.

Disse 16 var med:
Bjørg Brevik
Sissel Stangenes
Randi Valde
Kåre Vold
Edvard Søvik
Randi Roald
Dagfinn Roald
Dörte Radloff
Jens Radloff
Anne Radloff (15)
Maike Radloff (13)
Jule Radloff (10)
Kristin Heen
Knut Heen
David Stokes
Marit Søholt Stokes, turleder
 
 
På vei opp i fint vær. Ålesund utgjør bakgrunnen. Flere på vei opp. Langevågen og Sula bak til høyre. Sunnmørsalpene bak i midten av bildet. På vei opp. Utsikt rett østover mot Nørvasundet (og Romsdalen i det fjerne).
Samling på Sukkertoppen. Samling på Sukkertoppen. Utsikt mot Gamlemsveten, i midten av bildet. David, Kristin, Kåre. Knut ser på utsiketn mot vest.