Admin
TUR REFERAT
Blåhammerhola – Nuken (Veblungsnes) Tirsdag 16. Juni 09
Siste turlagstur for Eivind Raanaa - Inne i Blåhammerhola ble mangeårig formann og styremedlem i turlaget takket for innsatsen i laget av selveste Romsdalstrollet
 
Vi parkerte ved Grytten Kirke og fulgte gardsveien opp til Roe Setnes-garden. Her stilte undertegnede opp med hjelmer og hodelykter til alle.
Vi skulle i dag følge en ny trasee opp til Blåhammerhola. Den ble i vår ryddet og merket slik at en nå slapp å gå gjennom den storsteinete ura slik som tidligere. I tillegg skulle vi etter besøket i Blåhammerhola også gå langs en nymerket sti som knyttet sammen stien til Blåhammerhola med stien til Nuken. Alt dette arbeidet ble gjort som en del av turtilbudet for speiderne som kommer til sommerens store speiderlandsleir på Devold. – Men hovedsaken på denne turen var likevel å gi Eivind Raanaa en overraskende heder.
Vel oppe ved hola parkerte vi sekkene, og satte på oss hjelmer og hodelykter. Med godt lys gikk det lett å komme inn i hola. Her ble alle bedt om slå av lyktene å føle mørke og stillheten. Etter ei lita stund kunne vi skimte et svakt lys mot botn av hola. Et skjeggete vesen steig fram, rullet ut et pergament, og leste med klar romsdalsdialekt et hylningsdikt til Eivind. Deretter var det overrekking av gave fra det samme vesenet, et flott bilde av Trolltindene.
Bakgrunnen for det heile var at Eivind i disse dager skifter bosted fra Åndalsnes til Børsa i Sør-Trøndelag. Han har bodd i Åndalsnes/Isfjordsområdet i over 30 år. – Fortjent heder til til et aktivt medlem i laget.
Turen videre ble litt våtsam og sleip. En del av underlaget på strekningen opp til Nuken består ganske mye av jord, og når dette blir bløtt blir det reine sklia. De fleste hadde en eller flere gliturer på rumpa. Matrast tok vi oppe på Nuken, her hadde vi flott utsikt mot ”Nes”.
På veg heim igjen besøkte vi en av de gamle bunkerene ovafor sandtaket. Her kunne Edvard fortelle krigshistorie sett i fra Søvika. Tyske krigsfly som slipper bomber mot engelske krigsskip som ligger ved Veblungsnes i aprildagene i 1940.
Alt i alt en svært innholdsrik tur.
Disse var med: Terje Vold, …..Vold, …., Edvard Søvik, Frank Dahle, Inger Ellingsberg, Torill Mjelva, Randi Uri, Cora Bakke Doseth, Per Berg, Mona Vold, Bente Hargaut, Kari Hjelme og Nils Hole (turleder)
 
 
Utdeling av hjelmer og hodelykter. En mystisk skikkelse trer fram i mørket i Blåhammerhola - Romsdalstrollet Eivind får tildelt gave fra Romsdalstrollet for lang og tro tjeneste i laget. Det regnet, og bakken opp mot Nuken var sleip og glatt. Samling på Nuken