:: Styret
:: Møtereferater
:: Turarkiv
:: Annen info.
:: Forslag
:: Gammel heimeside
:: Lover
:: Tur-informasjon
:: Utkast samarbeidsavtale MRT-ÅOT
 
 
Admin
TUR REFERAT
Raudmyrhø Søndag 26. Februar 06
Turen gikk i sterk vind og liten sikt. Bare 4 personer deltok på turen. Følget måtte snu i Bøverbotn. I stedet ble det en ekstra tur rundt omkring på Bjorli, først innom hytta til Nils og deretter tur til barndomsheimen til Eivind.
 
TURLAGSTUR TIL RAUDMYRHØ/BØVERBOTN, SØNDAG 26.02.06


Nysnø og vind skremte kanskje flere fra å møte opp på Kavlihjørne denne søndagsmorgenen.
Bare fire personer møtte: Rose Mari Straume, Eirik Gjerdset, Eivind Raanaa og undertegnede Nils Hole.

Det første vi var spente på var om veien opp Romsdalen var åpen og ikke stengt av et eller annet østeuropeisk vogntog. Heldigvis så vi nesten ingen biler på veien oppover, så vi kunne parkere trygt ved skitrekket, dvs siden forrige sesong var trekket blitt til ei luftig skiheis.

Allerede på vei oppover i skiheisa fikk vi en viss anelse hva som ventet oss på turen - snøfokk og en isende kald nordavind. Det var faktisk litt bedre å komme ned på bakken enn å bli gjennomblåst høyt oppe i heisstolen.

Med friskt mot la vi i veg langs lia mot Bøverbotn. Skiføret vekslet mellom avblåste skareflekker og djupe, oppblåste fonner som rakk oss opp på låret. Sikten varierte fra nesten ingenting til ganske bra, etter som bygene kom og gikk. Etter hvert innså vi at det nok ikke ble noen topptur denne gangen. Vi tok peiling på Ettare (Øvre) Bøvra, der undertegnede visste at det var skavler og mer ly for vinden. Her fant vi oss en passende skavel, la skia i rastestilling, fant fram matpakke og varm drikke, og hadde oss ei god stunds rast.

Vi fant ut at turen denne gangen heller fikk inneholde litt sightseeing på Bjorli. Etter den første rasten peilet vi oss inn mot nedkjøringa fra Fjelløypa. Den fant vi, og kunne der følge et enslig skispor ned til ”Hufsetufsa”, hytta til bl.a. undertegnede. Her var to brødre i ferd med å måke hyttetaket. Disse to hadde også forsøkt seg på fjelltur, og hadde laget løypa som vi kunne følge nedover. Det var godt å komme inn i ei varm hytte å ta rast nummer to.

Siste post på Bjorlituren var besøk i tunet på Eivinds kjære heimplass. Her kunne Eivind vise rundt og fortelle litt om ”Barndommens grønne dal” på Bjorli ved Raumas stilleflytende bredd.

Selv om turen ble litt andeledes en det vi hadde lagt opp til, ble det absolutt en minnerik dag. Naturkreftene vant 1-0 denne dagen.

Referent Nils Hole

 
 
Det var faktig bedre å komme ned på bakken enn å bli gjennomblåst høyt oppe i skiheisa! Ved Ettare Bøvra fant vi oss ei passende snøfonn der vi kunne raste. Eirik Gjerdset og Rose Mari Straume tar en velfortjent rast overfor Bøvervatnet. Ikke toppturvær i dag! Vi snur nasa mot Bjorli. Slik kunne utsikten vært fra toppen av Raudmyrhø en finværsdag!