Admin
TUR REFERAT
Smørbotn rundt Søndag 12. Mars 06
Denne turen gikk i flott vintervær. Turen gikk "mot sola" dvs. opp Ljøsådalen mot Bolfjellvatnet og Herjevatnet, videre over Nesskardet og tilbake til Skorgedalen. 14 deltakere fikk en fin skisøndag.
 
Smørbotn rundt, 12 mars14 personer møtte fram for å være med på den klassiske skituren rundt Smørbotn. Vær og skiføre var strålende. Bjørg og Kari var turledere, og de bestemte at vi først skulle gå opp Ljøsådalen.
Opp til Nessetra var det nypreparerte skiløyper, derifra måtte vi brøyte løype sjøl.
Sola tok godt i bakkene opp langs Tverrelva, så det var ikke godt å vite om en skulle gå på feller eller smurte ski, så alle varianter ble prøvd.(bilde 1)
Oppe ved Kvassetindvatnet kunne de første i følget rapportere at de hadde møtt jerven!. Den hadde kommet luskende imot følget, snudd på ca. 200m avstand, og dratt tilbake i retning Bolfjellvatnet. Vi kunne tydelig følge sporene til jerven i ca. 1km, før sporene forsvant opp lia mot Kvassetind.(bilde 2).
Med 14 personer i følget hadde vi nå mye å snakke om, så det passet godt med en pause da vi kom til knausene ved Sladdertjønna. (bilde 3)- sola steikte og praten gikk.
Den videre ferden gikk nå nedover Slemmenmyrene. Det var i grunnen merkelig hvor lite snø det var på denne siden av fjellet.(bilde 4) Vi måtte tråkle oss mellom grastuster, lyngmoer og dvergbjørkkratt, før det ble mer snø da vi rundet fjellet mot Herjevatnet. Her passerte vi et idyllisk parti med småkrokete furuer og åpne sletter (bilde 5).
På vei opp Nesskardet kom vi inn på et skuterspor som vi kunne følge videre. I selve skardet fikk vi en flott utsikt mot Romsdalsfjella.(bilde 6) Her ble det tid til felles gruppebilde, før vi i litt ulikt tempo kunne stake/gå ned til parkeringsplassen ved skitrekket. En fin tur var fullført.

Disse var med: Bea og Odd Steinar Vangen, Jorun og Torgeir Næss, Randi og Nils Hole (Ref.) Edvard Søvik, Lillian Fjørtoft, Eirik Gjerdset, Agnes Sylte, Eivind Raanaa, Inger Ellingsberg, Kari Hjelme og Bjørg Brevik (turledere)
 
 
 Ved Nessetra. Skal vi bruke feller eller skismøring? Ferske jervespor! Rast ved Sladdertjønna Eivind, Bjørg og Edvard i idylliske omgivelser Lite snø. Har Agnes og Kari fotofobi?
I Nesskardet: fra v: Eivind, Lillian, Edvard, Jorun, Bjørg,  Eirik, Odd Steinar, Inger, Bea, Torgeir, Agnes, Kari , Randi