:: Styret
:: Møtereferater
:: Turarkiv
:: Annen info.
:: Forslag
:: Gammel heimeside
:: Lover
:: Tur-informasjon
:: Utkast samarbeidsavtale MRT-ÅOT
 
 
Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
Mjelvafjellet/Åkesvarden Søndag 7. Mars 10
Et sommermål besøkt på vinterstid. Med oppbrøyta Vengedalsvei, var turen til Åkesvarden mindre strevsom enn det som ellers er vanlig.
 

Fire morgenfriske deltakere møtte på Kavlihjørne. Været var ikke det beste, overskyet og forholdsvis mildt. Håpet vårt var at meldinga på yr.no skulle slå til med oppklarning og sol fra kl. 1200 og utover.
Fra Vengedalssetra fulgte vi skisporet som gikk i retning mot Blånebba. Selvsagt var det folk med telemarkski og hælstøtte som hadde gått først. De hadde gått bratt, så det ble tungt til leggene for vi som kom etter på vanlige fjellski.
Målet for første etappe var Kaffikjelbua. Vi hadde tatt med rikelig med ved, så vi hadde ei god og varm kaffi-økt inne i bua.
Nå var sola så vidt kommet fram, og med håp om fin vær resten av turen, la vi i vei videre. Oppe på ryggen av Isfjord-Høgnøsa kunne vi se ned på 8 nye skiløpere som snirklet seg oppover i vår retning. Disse hadde starte fra Isfjorden Stadion.
Vi skiftet på å brøyte oppover, og allerede kl. 1330 nådde vi toppen/Åkesvarden. Her var det ikke noe sted for en lang pause. Vi fikk signert i boka til Børge og returnerte.
Før vi startet på unnakjøringen møtte vi de 8 andre skiløperne. Dette var studenter fra Trondheim som var kommet på helgatur til Romsdalen, med Kirketaket og Mjelvafjellet som mål.
Vi kunne selvsagt ikke passere den oppvarma kaffikjelbua uten å utnytte varmen i bua. En ny lang og god kaffirast ble gjennomført.
Ca. kl. 1600 kunne vi returnere heim i fra Vengesdalen. Frank hadde utnyttet fallhøyden fullt ut, og ble plukket opp på Hensengan. En trivelig tur, og en ekstra honnør til Randi som på tross av betenkeligheter ble med helt til topps uten problemer.
Disse var med: Odd Ivar Røhmesmo, Randi Uri, Frank Dahle og Nils Hole (referent)
 
 
På vei oppover mot Mjelvafjellet Flott utsikt fra Åkesvarden Mjelvafjellet på vinterstid Årets første skispor på Mjelvafjellet? Dampende varmt og godt i Kaffikjelbua