Admin
TUR REFERAT
Lågfjellet Søndag 21. Mars 10
Regn og skodde på lørdag ble til en topp skidag på søndag.
 
Då jeg våknet på søndagsmorgen lå det an til en flott skidag. Over skodda som lå nær bakken kunne jeg se antydning til blå himmel. På veien utover mot Vågstranda lysnet det mer og mer. Og da vi startet fra Reistaddalen var det klar blå himmel og blåswix-føre. Bedre kunne vi ikke få det. Vi var 6 personer som la i vei.
Det gikk lett opp over bakkene og innover flatene til Daugstadseter. Første rast tok vi innen for setrene. Sola varma og vi satt lenge og drøste.
Videre innover dalen gikk det også lett (i hvertfall for vi som ikke hadde smørt med klister – ikke sant Frank?). Skaren bar godt og feste og glien var god.
Oppe i dalsidene kunne vi se en rekke med store flakskred som ganske nylig hadde løsnet. (I siste snøværsperiode). Forholdene i vinter har vært spesielle p.g.a. den lange kuldeperioden i januar-februar.
Inne ved Stavvatnet tok vi på ny en god pause. Et kjempemessig flakskred hadde nesten gått ned til setra på enden av vatnet.
Det var kjørt opp skuterspor fra Venås, så vi kunne renne hele veien ned fra Stavvatnet til Venås.
Dette var første skidagen min i år det jeg kunne kjenne at sola hadde tatt i ansiktet. En lettgått tur i det fine føret.
Disse var med: Frank Dahle, Randi Uri, Terje Vold, Randi Hjelvik, Paul Arne Sæbø, Nils Hole (referent)
 
 
Flott skiføre! Turbok ved gammelfurua Første rast Hele turfølget på turens høyeste punkt På vei over Stavvatnet
Spor etter kjempesnøskred fra Øspetind