Admin
TUR REFERAT
Ljøsådalsrunden Søndag 11. April 10
6 deltakere ute på tur i 7 t 40 min i helt vindstille og lett overskyet vær. Ryggen mellom Loftskars- og Galtåtind var spiss, men med stort sett gode snøforhold kom vi oss trykt over.
 
Vi startet fra parkeringsplassen i Skorgedalen kl. halv ti på søndags morgen. Vi gikk opp forbi skitrekket og startet inn Ljøsådalen til Ingridsetra i stort tempo. Det var lett føre helt frem til hytta ved Ljøsådalen. Etter drøye to timers gange til hytta tok vi en mat pause inne i den flotte hytta.

Etter pausen startet oppstigningen fra Ljøåsalsvatnet opp til Knollskaret. Her var det periodevis veldig flatt lys og ca 5- 10 cm lag med løs snø. Vi fortsatte videre opp nordryggen til toppen av Loftskarstinden. Her møtte vi Jan Kåre Dahle som gikk først over ryggen og laget flott spor til turlaget.

Etter en liten pause på Loftskarstinden startet vi over ryggen mot Galtåtind. Av 6 delatere var det 4 som hadde gått ryggen før. Vi var vel alle enige om at den var spissere og smalere i år enn vi kan huske. Det hjalp imidlertid veldig at det var helt vindstille og vi kom trygt over med en blanding av "angst og jobbe svette" i ansiktet. Også over ryggen var det helt vindstille og det gjorde det mye enklere. Etter anstrengelsen over ryggen tok vi en velfortjent rast på sør sida av Galtåtind.

Bort til Snorthurrungen fulgte vi naturlig rygg med to forholdsvis bratte, men korte oppstigninger. Vi fikk oss en liten nedtur ned fra Snorthurrungen og ned til Brevik vatnet. Her var det både lugging under skia og snøen var mykere enn vi tenkte. Sola hadde jo ikke brutt igjennom. Det var mange stil arter å observere og vi avsluttet det hele med en forholdsvis krevende travers på øst siden av Brevik vatnet.

Ved Brevik vatnet tok vi den siste pausen, hvor vi la under litt klister. Ned Ljøsådalen var føret overraskene bra og vi var nede ved bilene ca. kvart over fem.

Delatkere:
Torill Prestegård, Klas Vangen, Bea Vangen, Nils Hole,
Terje Vold (konsulent) og Frank Dahle (team leder).
 
 
Pause i Ljøsådalshytta. 
Fra venstre: Terje, Torill, Nils, Klas og Bea. Flatt lys på vei opp fra Ljøsådalsvatnet til Knoll skaret.
Torill fremst, deretter Bea, Klas, Terje og Nils. Et lite forvarsel om at ryggen kom til å bli utforende fikk på siste oppstigning til Loftskarstinden. Ledertrieon: Terje og Torill . Utfordringene stod i kø. Bea, Klas og Nils.
Luftig. Bea, Klas og Nils. Lagbilde etter passering av ryggen.
På Snorthurrungen med Åndalsnes i bakgrunnen.