:: Styret
:: Møtereferater
:: Turarkiv
:: Annen info.
:: Forslag
:: Gammel heimeside
:: Lover
:: Tur-informasjon
:: Utkast samarbeidsavtale MRT-ÅOT
 
 
Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
Norakruken Onsdag 19. Mai 10
10 deltakere fikk en flott guidet tur av kjentmann Arild Sletta opp til Norakruken (386 moh). Tørt i terrenget og varme i lufta gjorde det til en trivelig kveld.
 
Vi møtte opp på Nora hvor våre kjent folk Arild og Solveig Brøste Sletta tok i mot oss. Etter en liten bli kjent runde og kort orientering av Arild startet vi turen kvart på seks. Turen gikk jevnt oppover i skogsterreng, hvor vi hadde små stopp med orientering om dyreliv og hvordan terrenget ble brukt til erverv i tidligere tider. Etter en halv time hadde vi blitt såpass varm at vi tok oss en liten fem minutter. Ettr hvert som vi vant høyde fikk vi glimt av flott utsikt mot Sogge med omegn. Etter det siste topp støtet nådde vi Norakruken etter ca. en times gange.

Vi rastet en liten halv time ved tufter av gamle stein murer med flott utsikt til Åndalsnes. Det var en fin temperatur i aften solen.

Vi tok en liten sløyfe lenger oppover dalen før vi gikk ned igjen. Hensikten med dette var å få enda bedre utsyn oppover dalen og Vengetindene var som vanlig majestetiske.

På tur ned igjen fikk enda mer informasjon om dyreliv, herunder grevling, og siste stopp ble foretatt ved en liten avstikker fra stien. Her fikk vi se utsiktspost som tyskerne hadde laget under andre verdenskrig. Denne posten var lagt bak en stor steinblokk og bygget rundt ved mindre stein. Arild fotalte også at de har hatt besøk av en tysk soldat nylig som hadde vært stasjonert på denne utsiksposten. Vi var nede igjen ca. kvart over åtte og hadde da totalt vært på tur i to og en halv time.

Nede ved Nora igjen ble Arild overakt turlagets tre kopp som takk for sin glimrende innsats som lokal guide.

Deltakere:
Inger Ellingsberg, Kåre Vold, Randi Uri, Åge Endrerud, Sissel Stangenes, Erling Dahle, Nils Hole (tur forslags stiller), Frank Dahle (tur leder), Arild og Solveig Brøste Sletta (lokal guider).

Bilder blir lagt ut så snart som mulig.