Admin
TUR REFERAT
Vikåa Tirsdag 25. Mai 10
Denne turen ble arrangert i samarbeid med Innflytterkontoret i kommunen. Målet var å trekke med innflyttere til arrangementer som blir arrangert av lag og foreninger i kommunen, bl.a. turlaget. Det var stort oppmøte på denne turen (40 stk), men dessverre få innflyttere som møtte.
 
Turen inn til Vikåa inngikk i Turmålkonkurransen. I løpet av våren har medlemmer av turlaget og andre deltatt på dugnad. Stien er blitt ryddet og merket slik at den er blitt et attraktivt turmål. Allerede før vi arrangerte turen hadde 450 personer skrevet seg inn i boka ved Vikåa.
Det er mye vassverkshistorie knyttet til denne turen, så vi hadde på forhånd knyttet til oss Dag Søvik som ekspert på historia om vassforsyninga til Åndalsnes.
For de som var interessert i kulturhistorie, ble nok dette en fin dag. Allerede ved Blåbærhola fikk vi se de første spor etter ”Botten vassverk”. Her var reguleringsbasseng, vassledningsgrøfter og sluseventiler. Videre innover var det nye bassenger og vannledningsgrøfter, der de gamle 2”-jernrørene var tatt opp og brukt til nye formål rundt om i distriktet.
Halveis innover mot Vikåa kom vi inn på den nyeste delen av det gamle vassverket som ble anlagt rundt 1940. Her var 2” rørene erstattet med 4”-rør og 6”-rør, nye reguleringskummer var blitt bygd. Her var stien brei og fin.
Inne ved Vikåa var det satt opp turmålskasse med bok. Her var det naturlig med en matpause. Dag Søvik kunne her avslutte historia om Åndalsnes vassverk, ved å fortelle litt dagens vassforsyning. En interessant og artig gjennomgang av 100 års vassverkhistorie.
Dag ble takket av formannen i turlaget, og lovet en turkopp for innsatsen.

Disse var med: Kjartan Runde, Kristian Andreas Runde, Anette Østigård, Finn Erik Eide, Darmar Spilde, Kirsti Dahle, Mona Vold, Cato Kristiansen, Astrid Kristiansen, Erling Dahle, Frank Dahle, Guri Asak Nilsen, Viggo Nilsen, Tørris haugan, Audrid Digernes, Oddbjørn Grøtta, Oddmund Unhjem, Egil Erlandsen, Kari Erlandsen, Sandra Wolgast, Job Dendikken, Sanne Dendikken, Kristiane Nielsen, Møyfrid Setnes, Vidar Jakobsen, Thorhallur Joesfsson, Ingunn Skiri Willa, Vigdis Jakobsen, Unni Rønning, Perry Kavli, Liv Oftedal, Jarle Tokle, Kjell brevik, Randi Korssjøen Hole, Ståle Slemmen, Sidsel Stangenes, Knut Hoem, Inger Ellingsberg, Dag Søvik, Nils Hole (turleder)
 
 
Første stopp ved Blåbærhola På kanten av reguleringsbasseng ved slalåmbakken. Dag ved kassert kumme Rast ved Vikåa De yngste deltakerne på turen